1. ΓΕΝΙΚΑ:O Αγώνας “Sougliani Race 5km” θα πραγματοποιηθεί στο Στρατονικό Όρος, στον Σταυρό Θεσσαλονίκης (κεντρική Μακεδονία). Η διαδρομή του αγώνα έχει μήκος 5χιλιόμετρα και θετική υψομετρική διαφορά +156 μέτρα.
 2. ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ:Ο αγώνας “Sougliani Race 5km” γίνεται με σκοπό να γνωρίσουν οι αθλητές το ορεινό κομμάτι της περιοχής μας (Στρατονικό Όρος)που έχει πυκνή βλάστηση, βρίσκεται στα σύνορα  Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής, πάνω από τα χωριά Σταυρός και Άνω Σταυρός Θεσσαλονίκης και Βαρβάρα Χαλκιδικής. Απέχει από την Θεσσαλονίκη, Δράμα, Καβάλα και Σέρρες 1 ώρα και σε πολλούς είναι άγνωστο.
 3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες χωρίς να υπάρχει υποχρεωτικά κάποιος αγώνας ως κριτήριο. Επίσης η διοργάνωση έχει το δικαίωμα, οι αθλητές που έχουν αποβληθεί στο παρελθόν για σοβαρό ηθικό παράπτωμα στον ίδιο ή σε άλλο αγώνα για βαριά περίπτωση εξαπάτησης ή βίαιη συμπεριφορά, να μην γίνονται δεκτοί. Η Συμμετοχή σε ανήλικους από 13 ετών στους αγώνες  Sougliani Race 5χλμ υπό τις εξής προϋποθέσεις: Υπεύθυνη δήλωση με το γνήσιο της υπογραφής και από τους δυο κηδεμόνες από Αστυνομία,  ΚΕΠ, Λιμεναρχείο που να αναγράφει το παρακάτω κείμενο:
  Ο/Η κάτωθι υπογεγραμμένος/η υπό την ιδιότητα μου ως γονέας/κηδεμόνας ότι επιτρέπω στον/στην…………………………………………………………………..με ημερομηνία γέννησης…………………………..να συμμετάσχει στον  αγώνα  Sougliani Race 5χλμ, διαβεβαιώνοντας ότι έχει προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να λάβει μέρος στον παραπάνω αγώνα. Επίσης παραιτούμαι από κάθε απαίτηση εναντίων των διοργανωτών για τυχόν σωματική, υλική ή ηθική βλάβη του ανήλικου από οιαδήποτε αιτία και συναινώ στην ελεύθερη χρήση του ονόματος/εικόνας  του από τους διοργανωτές, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους χορηγούς του αγώνα.
  Δηλώνω ότι έχω διαβάσει και αποδέχομαι όλους τους όρους συμμετοχής και τις σχετικές πληροφορίες αναφορικά με τον αγώνα.

  4. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Α) Γενική κατηγορία Ανδρών Μ  1ο, 2ο & 3ο  νικητές του αγώνα: μετάλλιο, κύπελλο, αναμνηστικό δώρο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Α) Γυναικών W  1η, 2η & 3η γυναίκες νικήτριες του αγώνα: μετάλλιο, κύπελλο, αναμνηστικό δώρο.

 1. ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Η διαδικασία  περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

ΚΟΣΤΟΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα είναι 6 ευρώ, Με την εγγραφή σας θα πρέπει να πληρώσετε το αντίτιμο του ποσού των 6 ευρώ μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και μέσω masterpass,  για να ολοκληρωθεί η εγγραφή σας, και μόλις ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία, επίσημα θα φαίνεστε  στον Πίνακα Συμμετεχόντων. Μία εβδομάδα πριν τον αγώνα κλείνει οριστικά η διαδικασία εγγραφής/πληρωμής  για κάθε κατηγορία  υποψηφίων  για συμμετοχή.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ: Όλες οι πληρωμές που πραγματοποιούνται με χρήση κάρτας διεκπεραιώνονται μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών “Alpha e-Commerce” της Alpha Bank και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση TLS 1.2 με πρωτόκολλο κρυπτογράφησης 128-bit (Secure Sockets Layer – SSL). Η κρυπτογράφηση είναι ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας μέχρι αυτή να φτάσει στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με χρήση του κατάλληλου κλειδιού.

ΠΑΡΟΧΕΣ: Οι παροχές που καλύπτει το τίμημα συμμετοχής των 6 ευρώ είναι οι εξής:  μετάλλιο και βεβαίωση για όσους τερματίσουν έγκυρα, αριθμό αγώνα (bib), ιατρική υποστήριξη. ηλεκτρονική χρονομέτρηση με live αποτελέσματα. Καλύπτεται επίσης η μετακίνηση στον χώρο τερματισμού, όσων αθλητών εγκαταλείψουν ή αποκλειστούν, με οχήματα της διοργάνωσης.

Τα αποτελέσματα του αγώνα Σουγλιάνι Race 5km θα ανακοινωθούν αναλυτικά, ανεπίσημα  στην ιστοσελίδα του Φ.Ο.Σ. Σταυρού http://www.fosstavrou.gr/ την ημέρα του αγώνα live.

 1. ΑΚΥΡΩΣΗ: Εγγεγραμμένος αθλητής, δικαιούται να ζητήσει ακύρωση της συμμετοχής του και να λάβει ως αποζημίωση το 100% του ποσού που κατέβαλε, εφόσον κάτι τέτοιο ζητηθεί από τη Διοργάνωση μέχρι και μια εβδομάδα πριν τον αγώνα. Για να θεωρηθεί έγκυρη μια αίτηση ακύρωσης, θα πρέπει να σταλεί ηλεκτρονικά στο email (f.o.s.stavrou@hotmail.gr) του ΦΟΣ Σταυρού από τη διεύθυνση που δηλώθηκε από τον αθλητή στην αίτηση συμμετοχής του.
 2. ΥΓΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ: Η Διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν βλάβη της υγείας ή της σωματικής ακεραιότητας (τραυματισμό ή και θάνατο) των αθλητών που συμμετέχουν στον αγώνα. Θεωρείται ως αυτονόητο ότι κάθε αθλητής που υποβάλει αίτηση συμμετοχής στον αγώνα, έχει ως ενήλικας πλήρη επίγνωση της πρόθεσής του να πάρει μέρος σε ένα αθλητικό γεγονός που πραγματοποιείται σε ορεινό περιβάλλον, με εχθρικές κατά κανόνα συνθήκες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ο κάθε αθλητής αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη να αγωνιστεί με σύνεση και υπευθυνότητα και να μη θέσει τον εαυτό του σε αντικειμενικές συνθήκες κινδύνου. Είναι επίσης αυτονόητο, ότι κάθε αθλητής, υποβάλλοντας αίτηση συμμετοχής, γνωρίζει ήδη με βάση πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις το αν η κατάσταση της υγείας του επιτρέπει να αγωνιστεί σε έναν αγώνα αντοχής μεγάλης διάρκειας στο ανοιχτό φυσικό περιβάλλον. Η Διοργάνωση δεν ζητά από τους αθλητές να προσκομίσουν κανενός είδους ιατρική βεβαίωση.8. ΕΠΙΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΑΓΩΝΑ & ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ:Η επίδοση των αριθμών αγώνα (bibs), θα γίνει την παραμονή του αγώνα το Σάββατο στα γραφεία του Φ.Ο.Σ. Σταυρού και ώρες 17:30μμ. – 20:00μμ. και την ημέρα του αγώνα Κυριακή στο πάρκο στην αρχή του πεζόδρομου Σταυρού και ώρες 08:00πμ.- 11:20πμ. Κανένας αριθμός δεν πρόκειται να επιδοθεί σε άλλο πρόσωπο εκτός αν έχει επικυρωμένη εξουσιοδότηση από τα Κ.Ε.Π. Αστυνομία, Λιμεναρχείο. Προκειμένου να παραλάβει ο αθλητής τον αριθμό του, θα πρέπει να επιδείξει την αστυνομική ή άλλη ταυτότητα ή και διαβατήριο και άδειες οδήγησης.

  9. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: Η Διοργάνωση και οι συνεργάτες της διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφησης και κινηματογράφησης του αγώνα από εξουσιοδοτημένες ομάδες που αναλαμβάνουν το έργο αυτό. Κάθε αθλητής του οποίου γίνεται δεκτή η αίτηση συμμετοχής, αποδέχεται αυτόν τον όρο, γνωρίζοντας ότι μπορεί να εμφανιστεί το πρόσωπό του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση από την όποια δημοσίευση αυτού του υλικού.

  10. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:Η Διοργάνωση δεν πρόκειται να κάνει γνωστά σε τρίτους τα προσωπικά στοιχεία των αθλητών που υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής. Σεβόμενη τη σχετική νομοθεσία και θεωρώντας απόλυτη ηθική υποχρέωση την διατήρηση της μυστικότητάς τους, διατηρεί τα στοιχεία των αθλητών μυστικά και σε ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον. Δημοσιεύσιμα είναι μόνο το ονοματεπώνυμο του αθλητή, η πόλη κατοικίας, η ηλικία, που θα υποβάλει ο ίδιος ο αθλητής.

  11. ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (ΒΙΒ): Όσο διαρκεί ο αγώνας, ο κάθε αθλητής που συμμετέχει είναι υποχρεωμένος να φέρει τον αριθμό αθλητή (bib), ο οποίος αποτελεί και το μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο για τη συμμετοχή του στον αγώνα. Ο αριθμός πρέπει να βρίσκεται σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια πλευρά του (μπλούζα, κολάν, ιμάντες σακιδίου) για να μπορεί να αποδείξει ότι συμμετέχει στον αγώνα. Αθλητής χωρίς αριθμό, δεν δικαιούται υποστήριξης στους Σταθμούς.

  12. ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Η διαδρομή του Sougliani Race έχει μήκος 5 χιλιόμετρα και συνολική θετική υψομετρική διαφορά +156 μέτρα. Στο μεγαλύτερο μέρος της, η διαδρομή αποτελείται 3,5 χλμ Δασικο δρομο (70%), ενώ την συμπληρώνουν 1,5χλμ άσφαλτος (30%). Η διαδρομή έχει χαρακτήρα κυκλικό με εκκίνηση και τερματισμό.

  13. ΠΟΙΝΕΣ: Για το σύνολο σχεδόν των παραπτωμάτων, επιβάλλεται η ποινή του αποκλεισμού από τον αγώνα. Οι ποινές είναι άμεσα εκτελεστέες και επιβάλλονται από τους Σταθμάρχες ή άλλα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα, που εντέλλονται για την τήρηση των κανονισμών.
  Ο αποκλεισμός είναι η ποινή που επιβάλλεται στα παρακάτω παραπτώματα:
  Αν ακολουθήσει ΛΑΘΟΣ διαδρομή και δεν επιστρέψει στην σωστή διαδρομή, ποινή: 10 λεπτά μέχρι και ακύρωση από τον αγώνα
  – Απώλεια σημείου ελέγχου
  – Έκθεση σε κίνδυνο του αθλητή από δική του υπαιτιότητα
  – Εκπρόθεσμη αναχώρηση από Σταθμό
  – Παροχή υποστήριξης εκτός ορίων Σταθμού
  – Άρνηση συμμόρφωσης στις υποδείξεις εξουσιοδοτημένων προσώπων της διοργάνωσης
  – Συνοδεία στη διαδρομή (εκτός ορίων Σταθμών) από πρόσωπο χωρίς αριθμό αγώνα
  – Απόρριψη σκουπιδιών στη διαδρομή
  – Ανάρμοστη συμπεριφορά ή χρήση βίας προς εθελοντές των Σταθμών ή συναθλητές
  – Άρνηση παροχή βοήθειας σε πάσχοντα συναθλητή
  – Χρήση μεταφορικού μέσου για συντόμευση διαδρομής
  – Απώλεια αριθμού αγώνα (bib)
  Για τα παραπτώματα της ανάρμοστης/βίαιης συμπεριφοράς όπως και της δόλιας τακτικής (χρήση μεταφορικού μέσου), ο αποκλεισμός έχει μόνιμο χαρακτήρα και ο αθλητής δεν δικαιούται να συμμετάσχει ξανά στο μέλλον σ’ αυτόν τον αγώνα.

  14. ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Κάθε τερματισμός μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά όρια που τίθενται, είναι έγκυρος και ο αθλητής θεωρείται ότι ολοκλήρωσε εμπρόθεσμα τον αγώνα, εφόσον έχει περάσει από όλα τα σημεία ελέγχου της διαδρομής. Εκπρόθεσμος θεωρείται κάθε τερματισμός πέρα από το προβλεπόμενο όριο, ακόμα και για την ελάχιστη μονάδα του χρόνου. Οι αθλητές που εγκαταλείπουν ή αποκλείονται λόγω εκπρόθεσμης αναχώρησης από έναν από τους πέντε σταθμούς, κατατάσσονται μεν στον πίνακα τερματισμών με βάση το χρόνο και το σημείο του αγώνα που κατάφεραν να φτάσουν αλλά δεν δικαιούνται μεταλλίου τερματισμού. Το χρονικό όριο για τον αγώνα καθορίζεται στις 01:15 ώρες ή στις 12:45μ.μ. το μεσημέρι της Κυριακής. Η εκκίνηση του αγώνα δίνεται στις 11:30π.μ. την Κυριακή στο πάρκο στην αρχή του πεζόδρομου Σταυρού .

  15. ΑΚΥΡΩΣΗ/ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ, ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ: Ο αγώνας  διακόπτεται μόνο σε περίπτωση που  οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες είναι ακραίες! Επίσης, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα αναβολής της εκκίνησης του αγώνα εφόσον κρίνει ότι επικρατούν ιδιαίτερα ακραίες καιρικές συνθήκες (ισχυρή καταιγίδα ή σφοδρή χιονόπτωση). Στην περίπτωση πρόσκαιρης διακοπής, οι αθλητές σταματούν στον αμέσως επόμενο Σταθμό που θα συναντήσουν στη διαδρομή τους και περιμένουν εκεί μέχρι την άρση της διακοπής, το δε χρονικό όριο παρατείνεται ανάλογα και αφαιρείται από τη συνολική επίδοση των αθλητών ο χρόνος της διακοπής. Επίσης, είναι πιθανόν για τον ίδιο λόγο να τροποποιηθεί η διαδρομή (η τροποποίηση διαδρομής εφαρμόζεται μόνο εφόσον δεν πέρασε κανείς αθλητής μέχρι τη στιγμή της αλλαγής από το σημείο της τροποποίησης) ή να επιμηκυνθούν τα χρονικά όρια αποκλεισμού, άρα και το χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού. Αρμόδιος για την απόφαση αναβολής ή διακοπής είναι ο διευθυντής του αγώνα.

  16. ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η σήμανση της διαδρομής τοποθετείται λίγες ημέρες πριν τον αγώνα και αποσύρεται μετά το τέλος του, χωρίζεται δε σε πληροφοριακή και κατευθυντική. Οι πινακίδες σηματοδότησης όλων των κατηγοριών αφαιρούνται μετά το τέλος του αγώνα.
  Α) Πληροφοριακή Σηματοδότηση: Η πληροφοριακή σήμανση αποτελείται από πινακίδες με αύξουσα αρίθμηση που θα παρέχει συγκεκριμένη πληροφόρηση, όπως χιλιομετρική απόσταση, υψόμετρο, αποστάσεις από Σταθμούς και άλλες χρηστικές πληροφορίες για τους αθλητές

Β) Κατευθυντική Σηματοδότηση: Πρόκειται για μικρές πινακίδες με το λογότυπο του αγώνα (με σύμβολο κατεύθυνσης).

17. ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ: Η Διοργάνωση αναλαμβάνει την μερική τροφοδοσία των αθλητών στη διάρκεια του αγώνα στον 1 Σταθμο τερματισμού.

18. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Η χρονομέτρηση γίνεται ηλεκτρονικά για τον συνολικό χρόνο. Οι τελικές επιδόσεις δημοσιεύονται live στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης (www.fosstavrou.gr) και η οριστικοποίησή τους γίνεται τις αμέσως επόμενες ημέρες. Δεν θα υπάρχει βαθμολογία ομαδικού.

19. ΕΠΑΘΛΑ: Δεν αθλοθετούνται χρηματικά έπαθλα, παρά μόνο αναμνηστικά για τους νικητές. Όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου τις 1:15 ωρας, θα λάβουν μετάλλιο. Αναλυτικά, τα αναμνηστικά έπαθλα που θα δοθούν είναι τα εξής:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ
Α) Γενική κατηγορία Ανδρών Μ  1ο, 2ο & 3ο  νικητές του αγώνα: μετάλλιο, κύπελλο, αναμνηστικό δώρο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Α) Γυναικών W  1η, 2η & 3η γυναίκες νικήτριες του αγώνα: μετάλλιο, κύπελλο, αναμνηστικό δώρο.

14:00 μμ:  Τελετή απονομής επάθλων

20. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ: Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.