3ο Σουγλιάνι Trail: Στις 23 Απριλίου 2017

3ο Σουγλιάνι Trail: Στις 23 Απριλίου 2017

09 Δεκεμβρίου 2016


3ος Αγώνας ορεινού τρεξίματος SOUGLIANI TRAIL και SOUGLIANI KIDS 23 Απριλίου 2017

Ξεκινάνε οι εγγραφές στο site: fosstavrou.gr/trail/  από 1 Μαρτίου 2017 ως 16 Απριλίου 2017 και σας περιμένουμε να τρέξετε στο Στρατονικό Όρος που βρίσκεται στον Σταυρό και Άνω Σταυρό Θεσσαλονίκης, στα σύνορα του νομού Θεσσαλονίκης με Χαλκιδικής στον αγώνα Σουγλιάνι Trail 24,5km που διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά και Σουγλιάνι Kids 1km έναν αγώνα για παιδιά από 5 ως 12 ετών. Σ’ αυτή την προσπάθεια και για την καλύτερη δυνατή οργάνωση του αγώνα απευθύνουμε πρόσκληση στους εθελοντές. Η συμμετοχή των εθελοντών στον αγώνα μας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Οι εγγραφές των εθελοντών ξεκινάνε από 1 Μαρτίου στο site του Φ.Ο.Σ. Σταυρού fosstavrou.gr/trail/ 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 

Αγώνας Σουγλιάνι Trail 24,5km 23/04/2017

O Αγώνας “Σουγλιάνι Trail” θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου 2017 στο Στρατονικό Όρος, στον Σταυρό Θεσσαλονίκης (κεντρική Μακεδονία). Η διαδρομή του αγώνα έχει μήκος 24,5χιλιόμετρα και θετική υψομετρική διαφορά +1600 μέτρα. Η ποικιλία της βλάστησης είναι μεγάλη και χαρακτηρίζεται από ένα μεικτό δάσος από σκληρόφυλλα δέντρα. Στην περιοχή διακρίνονται τρεις δασικοί οικότοποι. Τα δάση φυλλοβόλων πλατύφυλλων με διάφορα είδη δρυός, καστανιές, οστρυές, φιλύρες, κότινους και οξιές με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τα αρχέγονα δάση από οξιές, δρυς και αιωνόβιες μεγάλες καστανιές. Τα δάση αείφυλλων-σκληρόφυλλων πλατύφυλλων ειδών με άρκευθους, ίταμους, αριές, δάφνες, πουρνάρια, φιλύκια και κουμαριές και τα παραποτάμια δάση με είδη όπως, πλατάνια, σκλήθρα, γαύρους, σφενδάμια, ιτιές, λεύκες, φτελιές και φράξους. Στα δάση αυτά ζούνε λύκοι, αγριόγατοι και ζαρκάδια, αλλά και τα πολύ σπάνια τσακάλια που έχουν εξαφανιστεί από πολλούς τόπους της χώρας. Οι πληθυσμοί των θηλαστικών συμπληρώνονται από αλεπούδες, κουνάβια, σκίουρους, ασβούς, αγριογούρουνα, νυφίτσες και 3 είδη νυχτερίδας. Επίσης όποιος θέλει μπορεί να επισκεφτεί το site: fosstavrou.gr/trail/ , τη καταγραφή με GPS στο  link: wikiloc,το οποίο έφτιαξε ο Αγκοτάκης Γιάννης και το Το 3D Animasion: youtube, το οποίο έφτιαξε ο Ντάνης Στάϊος. Για αναλυτικές  λεπτομέρειες του αγώνα.
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ: Ο αγώνας “Σουγλιάνι Trail” γίνεται με σκοπό να γνωρίσουν οι αθλητές το ορεινό κομμάτι της περιοχής μας (Στρατονικό Όρος)που έχει πυκνή βλάστηση, βρίσκεται στα σύνορα  Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής, πάνω από τα χωριά Σταυρός και Άνω Σταυρός Θεσσαλονίκης και Βαρβάρα Χαλκιδικής. Απέχει από την Θεσσαλονίκη, Δράμα, Καβάλα και Σέρρες 1 ώρα και σε πολλούς είναι άγνωστο.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: Ανοίγουν από 1 Μαρτίου 2017 ως 16 Απριλίου 2017. 
Η διαδικασία  περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:
Στον αγώνα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν άτομα άνω  των 18 ετών, χωρίς να απαιτείται ως κριτήριο η συμμετοχή τους σε κάποιον αγώνα.
ΚΟΣΤΟΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα είναι 10 (δέκα) ευρώ  χωρίς Μπάφ και  15 (δέκα πέντε) ευρώ  με Μπάφ. Με την εγγραφή σας θα πρέπει να πληρώσετε το αντίτιμο του ποσού των 10 ή 15 ευρώ μέσα σε 7 μέρες,  για να ολοκληρωθεί η εγγραφή σας, και μόλις ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία, επίσημα θα φαίνεστε  στον Πίνακα Συμμετεχόντων. Μετά από 7 μέρες, οι αθλητές που δεν έχουν  ταχτοποιήσει την οικονομική τους εκκρεμότητα,  θα  διαγράφεται η προεγγραφή τους και θα πρέπει να κάνουν εκ νέου  εγγραφή . Όσοι αθλητές  γραφτούν από 10/4/2017 ως 16/4/2017 θα πρέπει  να  τακτοποιήσουν την οικονομική τους εκκρεμότητα  μέχρι τις  16/4/2017. Μετά και τις 16 Απριλίου κλείνει οριστικά η διαδικασία εγγραφής/πληρωμής  για κάθε κατηγορία  υποψηφίων  για συμμετοχή.
ΠΑΡΟΧΕΣ: Οι παροχές που καλύπτει το τίμημα συμμετοχής των 10 ευρώ είναι οι εξής: τροφοδοσία στον αγώνα( 5 Σταθμοί), μετάλλιο και βεβαίωση για  όσους τερματίσουν έγκυρα, αριθμό αγώνα (bib), ιατρική υποστήριξη. ηλεκτρονική χρονομέτρηση με live αποτελέσματα. Καλύπτεται επίσης η μετακίνηση στον χώρο τερματισμού, όσων αθλητών εγκαταλείψουν ή αποκλειστούν, με οχήματα της διοργάνωσης. 
ΠΑΡΟΧΕΣ: Οι παροχές που καλύπτει το τίμημα συμμετοχής των 15 ευρώ είναι οι εξής: τροφοδοσία στον αγώνα( 5 Σταθμοί), Μπάφ, μετάλλιο και βεβαίωση για όσους τερματίσουν έγκυρα, αριθμό αγώνα (bib), ιατρική υποστήριξη. ηλεκτρονική χρονομέτρηση με live αποτελέσματα. Καλύπτεται επίσης η μετακίνηση στον χώρο τερματισμού, όσων αθλητών εγκαταλείψουν ή αποκλειστούν, με οχήματα της διοργάνωσης. 
Η κατάθεση γίνεται στον αριθμό Λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας : 875/295020-04 ΙΒΑΝ: GR5301108750000087529502004 (όνομα δικαιούχου: Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος Σταυρού). Στην αιτιολογία κατάθεσης θα αναγράφεται  απαραιτήτως  το Ονοματεπώνυμο και ημερομηνία  γέννησης .
ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ: Αναμνηστικά  έπαθλα  δίνονται στους  τρεις άνδρες- νικητές της γενικής κατάταξης, και στις τρεις  γυναίκες- νικήτριες της  γενικής  κατάταξης, όπως επίσης και στους πρώτους των ηλικιακών κατηγοριών αντρών και γυναικών μαζί :
Α)18-29, 
Β)30-49,
Γ)50+.

Τα αποτελέσματα του αγώνα Σουγλιάνι Trail 24,5km θα ανακοινωθούν αναλυτικά, ανεπίσημα  στην ιστοσελίδα του Φ.Ο.Σ. Σταυρού fosstavrou.gr/trail/   την ημέρα του αγώνα live.


Αγώνας Σουγλιάνι Kids 1km 23/4/2017
 
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ: Ο αγώνας “Σουγλιάνι Kids” γίνεται με σκοπό να καταφέρουμε να κερδίσουμε την νεολαία της περιοχής μας και όχι μόνο, ώστε να τους βάλλουμε το μικρόβιο του αθλητισμού από μικρή ηλικία. Γιατί πιστεύουμε ότι η προσωπικότητα ενός ανθρώπου χτίζεται σε μεγάλο βαθμό και από τις δραστηριότητες στον αθλητισμό από την παιδική του ηλικία.
Δηλώσεις συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στην ιστοσελίδα fosstavrou.gr/trail/  από την 1η Μαρτίου ως 22 Απριλίου, και την ημέρα του αγώνα στη γραμματεία από τις 10:00πμ. ως 11:20πμ. Υποχρεωτικά την ημέρα του αγώνα θα συμπληρώνετε υπεύθυνη δήλωση ένας από τους δυο κηδεμόνες για να λάβει μέρος το παιδί στον αγώνα.
Ώρα εκκίνησης: 11.30 έναρξη του παιδικού αγώνα δρόμου 
Εκκίνηση Σουγλιάνι Kids 1km πίσω από το 1ο Δημοτικό σχολείο Σταυρού
σε δύο ηλικιακές κατηγορίες: 5-8 και 9-12
ΕΠΑΘΛΑ: Έπαινοι για τους 3 πρώτους και τις 3 πρώτες κάθε ηλικιακής κατηγορίας.
Μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα για όλους.
Δικαίωμα συμμετοχής : Έχουν όλοι, όσοι είναι από 5 χρονών ως 12 χρονών.
Περιγραφή Αγώνα: η διαδρομή του αγώνα των 1000μ. καταγράφεται ως εξής: Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 11:30π.μ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού, από την μεριά του ρέματος, σε υψόμετρο 10μ. Η διαδρομή κινείται σε άσφαλτο δρόμο για 1000μ.,κάνουν ένα κύκλο και τερματίζουν στο σημείο από το οποίο ξεκίνησαν. Επίσης όποιος θέλει μπορεί να επισκεφτεί το   link: wikiloc για αναλυτικές  λεπτομέρειες του αγώνα. Θα υπάρχει γιατρός για την παροχή πρώτων βοηθειών. Το κόστος συμμετοχής για τον αγώνα Σουγλιάνι Kids είναι δωρεάν.
14:30 μμ: Τελετή απονομής επάθλων

 


Εγγραφή Εθελοντών για τoυς αγώνες Σουγλιάνι Trail και Kids
 
Ο Αγώνας Σουγλιάνι Trail 24,5km στηρίζει την επιτυχία του πρώτου και του δεύτερου αγώνα, που διεξήχθησαν στις 24/04/2015 και 26/04/2016 αντίστοιχα, στην πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών του. Χωρίς εσάς δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει πραγματικότητα. Δηλώστε συμμετοχή και φέτος  για να γίνετε και εσείς κομμάτι μίας τόσο σημαντικής διοργάνωσης για τη περιοχή μας. Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε και εσείς μέλος της μεγάλης οικογένειας του αγώνα Σουγλιάνι Trail, παρακαλούμε συμπληρώστε την αίτηση εθελοντή.
Υποβάλλονται αιτήσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα fosstavrou.gr/trail/ στο διάστημα από 1 Μαρτίου μέχρι 22 Απριλίου 2016, και την ημέρα του αγώνα στη γραμματεία .ΠΑΡΟΧΕΣ: Οι παροχές που καλύπτουμε με την συμμετοχή σας ως εθελοντές είναι οι εξής: μπλουζάκι μακό με το λογότυπο του αγώνα, 1 σάντουιτς, 1 μπουκάλι νερό. Θα τα παραλάβετε το πρωί της εκκίνησης του αγώνα από την γραμματεία.
Πώς θα έρθετε στο σημείο εκκίνησης του αγώνα: Όταν φτάσετε στο χωριό Σταυρός Θεσσαλονίκης( κέντρο), θα δείτε στα δεξιά σας ταμπέλα προς Άνω Σταυρό. Στρίβετε, λοιπόν, δεξιά και ύστερα από 500μ. συναντάτε πάνω στον δρόμο, στα αριστερά σας, την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Ακριβώς δίπλα σας είναι το προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρού, στην πίσω πλευρά του οποίου είναι η εκκίνηση του αγώνα.
Για επικοινωνία μαζί μας μπείτε εδώ :  http://www.fosstavrou.gr/trail/index.php/contact-us 


Με εκτίμηση
Φ.Ο.Σ.Σταυρού