Περιγραφή αγώνα
  “Σουγλιάνι Race 12km” : Περιγραφή Αγώνα

 
Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 10:45π.μ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού, από την μεριά του ρέματος, σε υψόμετρο 10μ. Η διαδρομή ξεκινά αρχικά σε άσφαλτο δρόμο για 430μ. Στη συνέχεια οι αθλητές μπαίνουν, ελαφρώς ανηφορικά, σε δασικό δρόμο 1,070χλμ. και φτάνουν στην αρχή του σηματοδοτημένου μονοπατιού ν.5, το οποίο και διανύουν. Πρόκειται για ένα στενό, τεχνικό μονοπάτι. Φτάνοντας έτσι και στον 1ο Σταθμό του αγώνα (περιοχή Συκιάς Πέτρα) έχουν τρέξει τα πρώτα 3,5 χλμ. του αγώνα. Το υψόμετρο αυτής της περιοχής είναι 400μ. 
Μετά απ’ αυτή την στάση στον 1ο Σταθμό οι αθλητές ακολουθούν ξανά το μονοπάτι ν.5 και σε συνέχεια αυτού το μονοπάτι ν.4 και φτάνουν στη κορυφή Προφήτης Ηλίας σε υψόμετρο 665μ. και συνολική, χιλιομετρική απόσταση 5,9 χλμ. Από εκείνο το σημείο και μετά ξεκινά κατάβαση, στην αρχή απότομη αλλά στη συνέχεια πιο ομαλή για να καταλήξουν οι αθλητές στον 2ο Σταθμό (περιοχή Παλιόχωρα) στα 8,2 χλμ. και υψόμετρο 470μ. 
Σ΄αυτό το σημείο θα έχουν συμπληρώσει 8,2 χλμ. απόστασης. Η διαδρομή βάζει πλέον τους αθλητές στο μονοπάτι ν.3, που στο πέρασμα του θα κατέβουν περίπου 220 ξύλινα σκαλοπάτια, φτιαγμένα από τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο Σταυρού. Το τέλος του μονοπατιού τους βγάζει στον Άνω Σταυρό και πιο συγκεκριμένα στη περιοχή Αγνάντι σε υψόμετρο 90μ. Μέχρι εδώ η διαδρομή περιλαμβάνει 11 χλμ. Τέλος, οι αθλητές θα διασχίσουν το χωριό του Άνω Σταυρού για 1,5 χλμ. για να καταλήξουν στο σημείο που ξεκίνησε ο αγώνας, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού, όπου είναι και ο τερματισμός. Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 12 χλμ. Από αυτά: 9 χλμ είναι μονοπάτι (75%), 1,1 χλμ. είναι δασικός δρόμος (9,1%), 1,9 χλμ. είναι άσφαλτος (15,8%). Το συνολικό υψόμετρο της διαδρομής είναι Άνοδος: 750μ., Κάθοδος: 750μ.